TuleVAeg blogi on tehtud seoses TuleVAeg mõttetalguga, mis peeti Sõrve poolsaare tipus asuvas Torgu vallas 25. kuni 27. aprillil 2014. aastal.

Peateema - Eesti keele ja kultuuri ning rahva (maarahva) ja riigi tulevikuväljavaated.

Ürituse toimumis intensiivsete mõttetalgute meetodil, talgujuht oli Ruuta Ruttas-Küttim.
Talgu kokkukutsumise kirja saab lugeda siit (link) , kutseteksti koostas algatusgrupi nimel
Kaupo Vipp
raamatu "Globaalpohmelus" koostaja
Torgu Kuningriigi vardja.

Viimased aktuaalsed materjalid selles blogis on pandud välja pärast mõttetalgut.

Wednesday, March 26, 2014

Praktilist infot


KOHT : Saaremaal, Torgu kuningriigis, Mõisaküla külas, Sõrve Turismitalus (vt http://www.saaremaa.ee/sorve/)
AEG : reedest 25.04. (kogunemisega kl 15...15.30) pühapäevani 27.04. (kl 15.00). Detailne päevakava tuleb eraldi postitusega. Osa rahvast tuleb kohale juba neljapäeva hilisõhtuks. Reede hommikul on varasemate saabujatega võimalik teha Sõrvemaal pisike ringreis. Sama saab teha pühapäeva õhtul. Ka laupäeva lõunapausi ajaks on väiksem jalutuskäik planeeritud. Huvitavamatele kohtadele ligi pääsemiseks oleks kasulik kaasa võtta veekindlad jalanõud.
LIIKUMINE: et jõuda kohale enne kl 15.30, tuleks saada Virtsus kl 11:25 või hiljemalt 12:55 väljuvale Kuivastu praamile (praamide sõidugraafik http://www.tuulelaevad.ee/index.php?option=com_tuulelaevad&Itemid=33&lang=et ). Kuivastust Kuressaareni on 73 km ja Kuressaarest sihtkohani 40 km. Praamilt mahasõidust kuni kohalejõudmiseni võiks rahulikuma sõidumaneeri puhul arvestada kahetunnise ajakuluga. Lihtsaimat kohalejõudmist võimaldav kaart koos lisajuhenditega tuleb eraldi postitusega.
MAJANDAMINE: Majutus puhkemajades (kus olemas ka mini-kööginurk) läheb maksma al 15 eur/öö; 5 eur/tk on hommikusöögid; 12 eur/tk on suuremad söögikorrad (reede ja laup õhtu ning pühap lõuna); laupäeval tuleb väljasõiduga lõunasöök (6...7 eur) Kaunispe sadamas. Lisaks jook, snäkid, suitsukala jms. Tuleks kindlasti võtta arvesse, et kaardimakseid teha ei saa ja lähim sularaha automaat jääb 30 km kaugusele, Salmele. Ainsas kohapealses kaupluses on kaardimakse ka võimalik. Kauplus asub turismitalust 4 km kaugusel Laadlas ja töötab kl 11-19 (pühap suletud). Lähim bensiinijaam on Kuressaares. Sõrve tippu liikumisel tuleks telefonid häälestada sunniviisiliselt omas võrgus olema, sest võib juhtuda, et kohapealsesse leviauku sattudes saate hiiglaslikud minutihinnad läbi Läti või Rootsi mobiilivõrgu - olgu ise helistades või kõnet vastu võttes.
LISAINFO: kaupovipp@gmail.com , tel 5037830 

No comments:

Post a Comment